Main menu:

Corespondenta cu Primaria MEREI

Sesizari , Cereri , Raspunsuri

Comments

Comment from admin
Time: July 7, 2023, 6:48 am

Domnule Primar,

Ma numesc PREDA D. Gheorghe posesor al imobilului din satul NENCIULESTI la adresa Strada Corneliu BURADA Numarul 28, platitor de Taxe si Impozite cu obligatiile achitate <> , in fiecare an pana la data de 31 Martie, aspect important daca ne gandim la Bugetul primariei.
Sigur ne cunoastem, si stiti bine ca permanent am militat pentru normalitate si echilibru.
Ultima intalnire cu Dumneavoastra am avut-o de curand cand v-am semnalat problema foarte grava cu Deversarea apelor uzate menajere din cateva gospodarii din sat în reteaua de canalizare pluvială , retea care trece prin fata curtii mele .
Mi-ati promis ca verificati si luati masuri pentru eliminarea acestui aspect.
Nu am primit niciun raspuns .
De-asemenea v-am rugat sa verificati faptul ca traseul apei pluviale prin santul din fata curtii mele risca sa se colmateze datorita particulelor de tot felul aduse de apa de ploaie ,topirea de zapada si gheata ,etc din amonte .
Situatia este foarte grava ca aceste depuneri se amesteca cu apele uzate menajere si fecaloid-menajere ,stationand in dreptul curtii mele creind un miros pestilential, cu risc major de imbolnavire si contaminare a celor din jur.
Vreau sa stiti ca sta in atributiunile Dumneavoastra ,ca PRIMARIE sa curatati si sa intretineti traseul apei pluviale .
In acest sens va pun la Dispozitie o stire oficiala , pe care sunt sigur ca o cunoasteti Dumneavoastra si specialistii Dumneavoastra.
Autorităţile locale, obligate să întreţină şanţurile, podeţele, trotuarele pe sectoarele de drumuri publice din localităţile rurale. Proiect de lege votat de deputați
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate ca pe sectoarele de drumuri publice care traversează localităţile rurale să întreţină şanţurile, rigolele, podeţele, plantaţiile, trotuarele, căile pietonale.
14 Martie 2023, 14:52 (actualizat 14 Martie 2023, 15:00) Știrile TVR |

Proiectul de lege modifică şi completează Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor şi vizează prevenirea degradării materialului rulant parte componentă a drumurilor judeţene, precum şi prevenirea degradării spaţiului public de lângă carosabil şi a locurilor destinate parcărilor.

“Pe sectoarele de drumuri publice care traversează localităţi rurale, autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să întreţină şanţurile, rigolele, podeţele, plantaţiile, trotuarele, căile pietonale sau alte asemenea”, se prevede în proiect.

Potrivit actului normativ, controlul vehiculelor privind respectarea maselor maxime admise, totală şi pe axe se va efectua cu sisteme automate de cântărire amplasate pe reţeaua de drumuri sau cu echipamente de cântărire dinamică montate la bordul vehiculelor.

Proiectul stipulează majorarea sancţiunilor pentru depăşirea masei totale maxime admise sau depăşirea masei totale autorizate ale vehicolelor.

Astfel, depăşirea masei autorizate a vehiculului cu până la 5% inclusiv se sancţionează de la 1.500 lei la 1.800 lei, dacă depăşirea se constată din documentele de transport; cu până la 10% inclusiv - de la 6.000 lei la 10.000 lei. În cazul în care depăşirea este mai mare de 10%, dar nu mai mare de 20% inclusiv, sancţiunile sunt de la 10.000 lei la 12.000 lei. Totodată, depăşirea masei autorizate a autovehicului cu mai mult de 20%, dar nu mai mult de 25% inclusiv se sancţionează cu amendă de la 12.000 lei la 15.000 lei, iar peste 25%, cu amendă de la 15.000 lei la 20.000 lei.

Refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire şi/sau măsurare a dimensiunilor, refuzul de a însoţi vehiculul personalului cu atribuţii de control în vederea cântăririi şi/sau măsurării dimensiunilor transportului, precum şi refuzul de a prezenta personalului cu atribuţii de control documentele privind transportul se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, aplicată conducătorului auto, mai prevede proiectul.

Camera Deputaţilor este for decizional.
Ca urmare a celor expuse mai sus va rog frumos sa-mi raspundeti la acest demers scris in termenul prevazut de lege.
Sunt sigur ca puteti rezolva situatia acceptand realitatea din teren, iar eu , deocamdata , sa renunt sa ma indrept cu sesizari catre alte autoritati .

Va multumesc pentru intelegere si ajutor.
Demers catre Primaria Comunei MEREI Judetul BUZAU postat si pe web-siteul : www.nenciulesti.ro

Write a comment